Wie is Victor?

Victor tijdens de lockdown in 2020 bij een buitenoptreden

Zingen

In 1988 begon een jongeman met het nemen van zanglessen op de stedelijke muziekschool. Altijd gewild, maar nooit gedurfd was de reden. Al snel werd hij gevraagd voor optredens in de workshop-band van Peter van Dorst, ex-gitarist van Herman Brood. Het bandje trad regelmatig op in Paradox, het Tilburgse jazz-podium en try-out café voor beginnende muzikanten met plankenkoorts.

Victor tijdens een optreden in Breda, juni 2021

Back on stage

Hierna werd het tijd om echt op te gaan treden, en dat gebeurde als leadzanger van de Indo-formatie Back on Stage. De band was gespecialiseerd in muziek maken tijdens bruiloften. Samen met leadzangeres Antoinette Reeuwijk verzorgde Victor de vocalen. Na vijf jaar was het tijd voor het solo-werk.

Solo

Gewapend met eigen geluidsinstallatie en orkestbanden op de toenmalige minidisc trok Victor door het land om zoveel mogelijk ervaring op te doen. Vaak in de vorm van liefdadigheids-optredens. Vooral de Engelstalige oldies zoals sixties-ballads en rock & roll kregen de voorkeur.

Voorprogramma

Victor woont tegenwoordig in Eindhoven, en de golden oldies zijn nog steeds in het Engelstalige repertoire van te vinden. Maar het geheel is veel breder geworden (200 nummers). Inmiddels heeft Victor vele voorprogramma’s voor bekendere artiesten verzorgd. Voorbeelden zijn Frans Bauer, Harry Slinger en onlangs Piet Veerman.Tijdens zo’n voorprogramma wordt altijd rekening gehouden met de opbouw van de avond, en met het repertoire en genre van de hoofdact.

Victor met Piet Veerman tijdens hun optreden in Eindhoven

Feest

Voor feesten is de doelgroep 40+. U kunt Victor boeken voor 2 Engelstalige sets van een half uur of 1 set van een uur aaneengesloten.  Neem contact op voor meer informatie.

​​